FOTO // Cultivator și distribuitor de droguri din Florești, reținut de poliție: Zeci de plante de marijuana au fost confiscate și un complice cercetat în libertate

Activitatea infracțională a unei grupări specializate în cultivarea și comercializarea drogurilor pe teritoriul orașului Florești a fost destructurată de ofițerii Direcției Antidrog a INI în comun cu ofițerii de urmărire penală din Strășeni, sub conducerea Procuraturii Strășeni.

Timp de două luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a liderului grupării, un bărbat de 47 ani, și a unui membru activ cu vârsta de 49 ani, ambii originari și domiciliați în raionul Florești.

În timpul investigațiilor, oamenii legii au stabilit că figuranții, pe parcursul anului 2023, au pus la cale o afacere ce ține de cultivarea și realizarea drogurilor de tip marijuana unui cerc restrâns de persoane.

Liderul grupării și-a atribuit rolul de a cultiva plantele de marijuana la domiciliu său, în grădina casei, după care le ambala și le realiza pe teritoriul orașului Florești, prin intermediul altor complici.

Astfel, la sfârșitul lunii mai curent, oamenii legii au desfășurat mai multe percheziții în Florești. La domiciliul liderului grupării, precum și la complicele acestuia, au fost depistate și ridicate droguri de tip hașiș și marijuana, precum și 170 de plante de cannabis bine îngrijite și crescute în ghiveciuri camuflate în ograda casei de locuit.

Pe numele liderului grupării a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 zile, iar complicele acestuia este cercetat în stare de libertate.

Dacă vinovăția acestora va fi dovedită ultimii riscă o pedeapsă cu privațiunea de libertate de la 5 la 10 ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share