Alte știri

(foto) Eveniment cultural inedit pe malul Prutului. A fost inaugurată o stație literară la Sculeni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 13 iunie 2018, în comuna Sculeni din raionul Ungheni a fost organizat un eveniment cultural inedit pentru spațiul mioritic – „O stație (de autobus) literară”. Stația de autobuze din Sculeni, localitate cu vechi tradiții de pe malul Prutului, în prezent cu unul dintre cel mai traversat punct vamal, a devenit una literară, transmite bloggerul Marin Bodrug.

Evenimentul care este parte a proiectului „Stațiile vieții”, a fost inițiat de Ștefan Susai, scriitor român și realizator a mai multor proiecte culturale.

„Ne dorim să punem în valoare stațiile de mozaic făcute acum jumătate de secol în Republica Moldova. Stațiile Vieții. Prima oprire – Stația Literara Sculeni. 

Astazi am demarat proiectul ce are ca scop punerea în valoare a patrimoniului pe lângă care mulți trec nepăsători. Am reușit să dăm viață stației de autobuz din Sculeni. O stație de poveste realizată de mesteri necunoscuți în urma cu o jumatate de secol. O stație care ar putea fi muzeu. O locație în care am organizat un cenaclu literar și am lansat primul numar al publicatiei Stația Literară – Sculeni. Nu ne-am așteptat la un public atât de numeros. Opreau și masinile care veneau din România să facă fotografii”, a spus scriitorul român. 

Proiectul Stațiile Vieții este susținut de Liceul Teoretic Sculeni și Primăria Comunei Sculeni.

o stație literară la Sculeni, Eveniment cultural inedit pe malul Prutului, ungheni ungheni, stație literară la Sculeni, Eveniment cultural inedit pe malul Prutului,satul sculeni, raionul ungheni, vama romania, republica moldova

babuc, O stație literară la Sculeni, Eveniment cultural inedit pe malul Prutului, ungheni 

loading...

Comments are closed.