Politic

FOTO // Ion Ceban prezintă lista spațiilor verzi unde nu pot fi efectuate lucrări de amenajare: ”Au fost anterior acaparate”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Puțini locuitori cunosc că multe spații publice din oraș au fost anterior acaparate și date în arendă unor oameni pe mulți ani înainte, a subliniat astăzi Ion Ceban, primarul general al mun. Chișinău.

Potrivit edilului, astăzi municipalitatea nici nu poate amenaja aceste obiective, deoarece stăpânii nu permit.

Printre acestea:

  • Rondul de la Combinatul de tutun din Chișinău ,,TUTUN-CTC” este proprietate privată;
  • Spațiul verde de lângă noua construcție din fața Ministerului Sănătății, este proprietate privată;
  • Zona verde din fața Palatului Sporturilor a Universității de Stat, la fel este teren privat. Acolo se voia a fi construită o stație PECO și primăria nu a permis;
  • Havuzurile de pe trotuarul din bd. Dacia din sectorul Botanica au fost şi ele privatizate;
  • Câțiva metri pătrați din parcarea nouă amenajată de pe strada Ismail au fost dați în arendă pe zeci de ani.

”Lista poate continua, pentru că asemenea terenuri avem multe în oraş. Când suntem întrebați de ce nu intervenim pe aceste terenuri. E simplu. Nu putem.

În prezent, juriștii primăriei se ocupă de întoarcerea acestor bunuri în posesia municipalității.

Doar în ultimii ani, au fost întoarse mai multe încăperi, terenuri și clădiri”, a declarat primarul general al mun. Chișinău.

Ar putea fi o imagine cu cer şi copacAr putea fi o imagine cu copac şi în aer liberAr putea fi o imagine cu maşină şi în aer liberAr putea fi o imagine cu stradăAr putea fi o imagine cu în aer liberAr putea fi o imagine cu copac şi corp de apăAr putea fi o imagine cu drum, copac şi text care spune „Skladovka.md Mini per ună 022 Burebista, ta,”Ar putea fi o imagine cu drum, stradă şi copacAr putea fi o imagine cu copac, drum, iarbă şi cerAr putea fi o imagine cu drum

loading...

Comments are closed.