FOTO // La Parlament a fost organizat „Coridorul rușinii galbene”

Un flashmob cu genericul „Coridorul rușinii galbene” a fost organizat astăzi, la intrarea din spate a Parlamentului. Zeci de oameni au adus cu ei bannere cu imagini care surprind poliția cum devastează orășelul corturilor. De asemenea, mai mulți manifestanți purtau pansament, pentru a le arăta deputaților PAS teroarea din timpul intervenției brutale a forțelor de ordine.

Pe pancartele purtate de participanții la flashmob scria „PAS – regim al terorii!”, „Nu trimiteți poliția peste femei și tineri!”, „Ne vreți săraci și bătuți?”, „Asta ne-ați promis înainte de alegeri?” „Cum o să ne mai cereți voturile, călăilor?!” și altele.

Duminica trecută, după devastarea de către poliție a corturilor din „Orășelul schimbării”, mai mulți protestatari pașnici au fost bătuți și reținuți de poliție. Zeci de oameni au rămas fără adăpost, lucrurile personale și acte de identitate. Inițial, poliția și-a justificat intervenția prin decizia Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, care interzice blocarea circulației auto în zile lucrătoare și limitează la patru ore dreptul la blocarea circulației în zilele de odihnă. Ulterior, a difuzat un comunicat, în care anunța că ar fi găsit în corturi obiecte periculoase – foarfeci, cuțite și o creangă.

Mai multe organizații neguvernamentale, avocatul poporului și experți în drept au condamnat abuzul poliției, iar președintele Maia Sandu și premierul Natalia Gavrilița le-au mulțumit forțelor de ordine pentru că au acționat hotărât.

Total
0
Shares
Total
0
Share