FOTO: Lexus lansează un microbuz care este mai tare decât orice limuzină

Lexus, Lexus 2019, Lexus Moldova, Lexus în Moldova, Microbuz Lexus, Microbuz mai tare decât limuzina

Limuzinele nu mai sunt la modă. Acum a venit vremea microbuzelor luxoase care oferă spațiu generos și tehnologii de ultimă oră. Lexus a creat inovația în domeniu cu microbuzul pe care o să-l vrei și tu.

Lexus nu prea s-a mai remarcat în ultimul timp cu mașini care să atragă atenția la nivel global. Lexus a devenit mai mult un brand local, dar niponii n-au încetat să investească timp și bani în dezvoltarea acestei companii.

La Salonul Auto de la Shanghai, Lexus a prezentat microbuzul viitorului care ar putea rivaliza cu viitorul I.D. BUZZ de la Volkswagen. Modelul Lexus LM este un monovolum inspirat după Toyota Alphard, dar cu câteva modificări care îl fac ideal chiar și pentru transportul politicienilor sau altor personalități.

Microbuzul Lexus LM va fi disponibil însă pe piața din China și pe alte piețe din Asia, acolo unde există cerere pentru astfel de automobile.

În principiu, Lexus LM va fi produs în două versiuni – Standard și Executive Lounge. Modelul standard este intuitiv, nu va fi prea special. În schimb, versiunea Executive Lounge oferă un nivel superior de echipare, cu al doilea rând de scaune care poate fi înlocuit cu două mai mari decât cele obișnuite pentru că oferă și funcție de masaj.

Pentru cei excesiv de pretențioși și obișnuiți să se scalde în lux, există și versiunea Royale Lounge, cu doar două scaune în a doua jumătate a habitaclului, mult mai confortabile decât cele de la Executive Lounge și care se pot întinde pentru a forma un pat. O mașină demnă de un rege!

În plus, versiunile Executive și Royale Lounge beneficiază de un „perete” despărțitor care oferă intimitate pasagerilor, față de șoferul personal.

Automobilul este dotat cu un ecran de 26 inci, frigider, suporturi pentru umbrele, un geam de sticlă electrochromică (se face opacă sau transparentă, la apăsarea unui singur buton) și o consolă centrală cu ecran tactil de unde pot fi reglate alte funcții (reglarea scaunelor, o funcție de relaxare, climatizare, reglarea sistemului audio, pentru că dispune de o bară audio JBL, etc.).

Din punct de vedere tehnic, Lexus LM e disponibil cu două motorizări: LM 350 cu un motor V6 pe benzină de 3.5 litri şi LM 300h cu o unitate de propulsie hibridă care are la bază un agregat de 2.5 litri cu patru cilindri. Poți opta fie pentru tracțiune pe față, fie tracțiune integrală.

Dispune și de o suspensie adaptivă care include amortizoare de şoc cu supape swing.

Total
0
Shares
Total
0
Share