Social

(foto) Moldova anilor ’80 în fotografii: Cum arătau zonele de interes public în perioada RSSM-ului?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Publicația moldovenii.md a postat într-un articol destinat sărbătorii Zilei Independenței Republicii Moldova, mai multe poze cu meleagurile și zonele de interes public ale RSSM-ului din perioada anilor ’80.

Această epocă, când țara noastră se afla sub tutela URSS-ului este prezentată prin imagini pitorești care arată zonele de interes public, sărbători naționale, dintr-o altă postură, deja uitată. Pozele de mai jos încearcă să amintească nostalgicilor de perioadele trecute dar și să arate aceste imagini deosebite generațiilor mai tinere.

RSSM pe fotografiile scanate din albumurile anilor 1980 arata ca o țară în care „viața devine din ce in ce mai bună, din ce în ce mai veselă”, scrie autorul galeriei foto curente. În seriz de fotografii există imagini de la campionatul URSS la poliatlon „Zelenîi teatr”, Hotelul „Turist”, „Inturist” și „Chișinău”, aeroport și multe altele.


„Sărbătorile muncii, evenimentele majore au devenit o tradiție în republica noastră. La Chișinău în anul 1981 s-a desfășurat cu succes campionatul URSS la poliatlon. Stadionul Republican. Participanții la competiție au fost salutați de secretarul CC al Moldovei P. Petric. Printre invitați – pilotul-cosmonaut de două ori Erou al Uniunii Sovietice A.A. Leonov.

Portul Fluvial de la Bender, începutul anilor ’80. În anul 2009, acesta a fost complet abandonat

Rîul Nistru. Lîngă dig poate fi văzută nava cu motor, proiectul 544, construită la Herson, de tip „PT”.

Aeroportul Chișinăului

„… De o popularitate foarte mare în Moldova și peste hotare se bucură Studioul „Floricica „, care a început să funcționeze în anul 1967. Filmele lor le oferă oamenilor bucuria și căldura inimilor copiilor”.

Sursa: moldovenii.md

loading...

Comments are closed.