Social

(foto) O familie de moldoveni a șocat locuitorii peninsulei Alaska deschizând un magazin de produse europene

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alla și Stanislav Guțu sunt doi tineri originari din Bălți, care s-au mutat acum 9 ani în Fairbanks, al doilea oraș ca mărime din Alaska. Acolo ei au deschis un mic magazin în care comercializează produse de origine est-europeană și care i-a surprins plăcut pe clienții mallului Teddy Bear Plaza. Recent, presa locală le-a dedicat un articol în care este prezentată istoria cuplului, dar și a afacerii lor.

Până nu demult, locuitorii orașului Fairbanks, care doreau să guste din produse europene, trebuiau să meargă în Anchorage, cel mai mare oraș al Alaskăi. Mulțumită Allei și lui Stanislav, gusturile est-europene sunt mai aproape acum, într-un mic magazin din unul din mallurile orașului.

„Mereu ai ceva ce râvnești. Nu poți uita gustul mâncării de acasă. Este ceva care-ți rămâne în memorie pentru totdeauna”, a spus Alla portalului de știri american. Motivația cuplului de moldoveni a stat în faptul că orașul găzduiește mulți europeni, iar mulți alții vin în vacanțe aici. Și pentru că magazinele din oraș duceau o mare lipsă de produse europene, cei doi au decis să o suplinească inaugurând „EuroStyle” în luna august a anului trecut. Reacția oamenilor a fost surprinzător de plăcută, povestește tânăra, care mai lucrează ca și coordonatoare de evenimente și programe la Greater Fairbanks Chamber of Commerce.

„Nici nu am reușit să promovăm magazinul. Doar am deschis ușile și ne-am zis să vedem ce se întâmplă”, spune Alla. În câteva zile de la deschidere, oamenii au invadat micul magazin, fiind atrași de numele acestuia și de ce ar putea găsi înăuntru.

În magazin oamenii pot cumpără produse alimentare din Moldova, Rusia, Ucraina, Polonia, Croația, Belarus, Bulgaria, Lituania, Armenia, Turcia, Israel, Finlanda, Italia, Franța și Germania. Toate produsele sunt importante direct din aceste țări. Băuturi, legume murate, carne conservată, cereale, semințe, sosuri, dulciuri – toate astea pot fi găsite prin lista de alimente disponibile.

loading...

Comments are closed.