Alte știri

FOTO // Primarul capitalei, la Marea Curățenie: Suntem împreună și vom reuși pentru un oraș curat, modern și pentru fiecare

Pinterest LinkedIn Tumblr
Astăzi a continuat campania de salubrizare a Chișinăului pe mai multe adrese. Împreună cu familia, colegii și Președintele Republicii Moldova, Primarul capitalei, Ion Ceban, a salubrizat spațiul verde din preajma „Muzeului Satului” din sectorul Botanica, transmite Telegraph.md
„Astăzi a continuat campania de salubrizare a Chișinăului pe mai multe adrese. Una dintre ele a fost parcul de la porțile orașului, ce se afla pe teritoriul „Muzeul Satului” cunoscut printre chișinăuieni ca „Vasimiorca”.
Am fost mulți! Alături de familia mea, de viceprimari, pretorul de sector, angajați ai Primăriei și ai subdiviziunilor municipale, dar și locuitorii, care ne-au venit în ajutor pentru a face ordine în zona lacului.
Mulțumesc și președintelui Igor Dodon, care alături de familie și locuitorii din capitală au luat parte în această sâmbătă la această campanie frumoasă de salubrizare. De asemenea, susțin îndemnul șefului statului ca această campanie de curățenie pornită la Chișinău, să continue în toată țara.
Parcul nu este în proprietatea municipală, este proprietatea statului. M-am bucurat de propunerea președintele ca această zonă să fie amenajată pentru locuitori cu piste de alergat, piste pentru bicicliști, iluminat stradal nocturn, mobilier, dar și alte zone pentru recreerea cetățenilor,” a scris Ion Ceban pe pagina sa de facebook.
Renovarea teritoriului necesită investiții de minim 20 de milioane de lei, bani despre care președintele țării, Igor Dodon a declarat că vor fi identificați împreună cu Guvernul.
„Mulțumesc tuturor celor care au reacționat pozitiv și s-au alăturat acțiunilor de salubrizare pentru a aduce schimbarea în zonele verzi ale capitalei.
Faptul că astăzi în toate sectoarele din capitală s-au mobilizat mii de oameni este un indicator, care ne arată că oamenii sunt implicați, nu sunt indiferenți și le pasă de orașul în care locuim,” a conchis Ceban.
Amintim că „Marea Curățenie” va continua și în săptămânile ce urmează, iar ulterior primarul a anunțat că va iniția o acțiune de plantare a arborilor, arbuștilor în oraș.
loading...

Comments are closed.