(foto) Protest în lenjerie intimă, după arestarea unui politician

proteste platforma da, protest moldova, detinuti politici

Un protest în lenjerie intimă a avut loc, miercuri, într-o piață din Venezuela. Protestatarii, membri ai organizațiilor de tineret ale opoziției, au criticat astfel arestarea parlamentarului Juan Requesens.

Protestul are loc după publicarea unei înregistrări video în care Requesens, de 29 de ani, pare să poarte numai lenjerie intimă murdară în timpul unui control medical efectuat de poliţie, infomează DPA, citat de Agerpres.

„Dacă îl închid pe unul, ne închid pe toţi”, au strigat tinerii la protest.

„Această luptă este pentru Juan, dar şi pentru toţi tinerii care vor o ţară diferită, care vor schimbare”, a declarat sora lui Requesens, Rafaela, în faţa mulţimii.

Requesens a fost reţinut în locuinţa sa la 7 august, la trei zile după ce preşedintele Nicolas Maduro a supravieţuit unei presupuse tentative de asasinate cu drone încărcate cu explozibil în timpul unei ceremonii militare.

Guvernul îl acuză pe Requesens de implicare în atac, la fel ca şi pe liderul opoziţiei Julio Borges, care trăieşte în Columbia, şi pe un cetăţean venezuelean care locuieşte în SUA.

În total 14 persoane au fost arestate pentru implicare în complot, printre care şi doi ofiţeri de rang înalt din cadrul armatei.

Avocaţii lui Requesens au declarat miercuri că vor face apel la ordinul judecătoresc de menţinere a sa în detenţie. Parlamentarul a fost acuzat, printre altele, de trădare şi terorism.

Total
0
Shares
Total
0
Share