Politic

(Foto) Un bust al lui Lenin a fost instalat la Strășeni, lângă sediul PCRM

Pinterest LinkedIn Tumblr

În preajma zilei de 7 noiembrie, la 100 de ani de la Revoluția rusă din 1917, la sediul comitetului raional Strășeni al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, a fost dezvelit un bust al lui Vladimir Lenin.

Potrivit publicației comunist.md, primul secretar al comitetului raional al partidului a spus la ceremonie că „proiectul de instalare a monumentului a apărut demult, dar abia acum a fost realizat grație eforturilor comuniştilor din Străşeni”.

La eveniment a fost prezent și liderul PCRM Vladimir Voronin. Acesta a declarat că „dezvelirea monumentului conducătorului revoluției în Moldova contemporană este un eveniment remarcabil”.

Voronin a mai spus că: „Guvernarea actuală a lansat o adevărată vânătoare a monumentelor, inclusiv a celor comuniste. Cu câteva luni în urmă am fost martorii vandalismului în privința monumentului lui Lenin din Făleşti. Monumentul renumitului sculptor moldovean Lazăr Dubinovski a fost pur și simplu tăiat în bucăți. Dar lupta împotriva monumentelor este cea mai mare prostie a politicienilor care poate fi inventată”.

La dezvelirea bustului din Strășeni alături de Vladimir Voronin au participat și liderii locali ai partidului: consilieri raionali și locali.

 

loading...

Comments are closed.