Externe

(foto/video) În Slovenia a fost ridicată o statuie a lui Donald Trump! A fost inspirată de la Statuia Libertății

Pinterest LinkedIn Tumblr

O statuie a președintelui american Donald Trump a fost realizată în localitatea Sela pri Kamniku din Slovenia, țara natală a Melaniei Trump, soția sa. Realizată din lemn, sculptura înaltă de opt metri îl înfățișează pe președintele american cu cap pătrat, îmbrăcat într-un costum albastru și cu o cravată roșie, având pumnul ridicat în aer, asemenea Statuii Libertății.

Artistul Tomaz Schlegl a declarat pentru agenția AFP că a avut inițiativa realizării acestei sculpturi pentru a critica politicienii populiști, notează Libertatea.ro

Statuia care îl întruchipează pe președintele american a fost ridicată în localitatea Sela pri Kamniku, situată la aproape 30 de kilometri nord-este de capitala Ljubljana.

Tomaz Schlegl a explicat că sculptura realizată din lemn are un mecanism care permite ca expresia facială să se schimbe „dintr-un mod foarte prietenos în timpul săptămânii într-un mod înfricoșător în decursul week-end-ului”, pentru a simboliza ipocrizia politicienilor populiști.

Statuia din lemn a lui Donald Trump a stârnit deja controverse în Slovenia. Recent, un localnic revoltat a intrat cu tractorul în sculptură, în condițiile în care pregătirile sunt în plină desfășurare pentru inaugurarea care are loc sâmbătă.

Artistul a fost criticat și de internauți deoarece a făcut „risipă de lemn” pentru sculptura care nu ar fi trebuit să fie realizată niciodată.

Construcția a fost ridicată la doar o lună după ce o statuie cu Melania Trump a fost realizată în Sevnica, Slovenia, orașul natal al Primei Doamne a Statelor Unite.

Sculptura o întruchipează pe Melania Trump îmbrăcată într-o haină de culoare albastră și cu una dintre mâini, ce seamănă mai degrabă cu o bâtă, arătând spre cer. Unii dintre localnici spun că această sculptură este o „rușine” și că arată ca o „ștrumpfiță” întrucât „nu seamănă deloc cu Melania”.

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.