Alte știri

Franța se întoarce la învățământul clasic, după 50 de ani de revoluție: Se reintroduce studiul limbilor clasice și intonarea imnului național în școli

Pinterest LinkedIn Tumblr

După 50 de ani de „revoluție” în învățământ, Franța pare gata să revină la valorile clasice ale educației, iar liderul acestei mișcări este chiar ministrul de resort, Jean-Michel Blanquer.

Jean-Michel Blanquer a decis însă revenirea la valorile fundamentale. El a reintrodus clasele bilingve și sudiul limbilor clasice (greaca și latina), ca să înțeleagă copiii cum a fost construită civilizația europeană.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Imnul național a fost reintrodus în școli și poate că într-o zi vor deveni obligatorii și uniformele, este în orice caz dorința ministrului. In numele unei „modernități” discutabile multe experiențe au însemnat doar pierdere de timp. Este aproape uluitor cum în Franța întoarcerea la practici care au fost simple, clare și eficiente apare ca o nouă revoluție în materie de educație.

Ministrul mai vrea să interzică telefoanele mobile în școală, să reintroducă disciplina și să reabiliteze autoritatea profesorului. Un veritabil big-bang deci, care probabil că va provoca multe dezbateri și probabil și reacții contestatare.

Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la revoltele din 1968.

loading...

Comments are closed.