Politic

Fratele președintelui Dodon și fiul procurorului general al Rusiei au pornit o afacere în sfera prelucrării deșeurilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Recent, Alianța Kozak a votat în prima lectură o lege care va permite întreprinderilor din țara noastră să ardă deșeurile.

La ardrerea și prelucrarea deșeurilor de plastic, cauciuc, substanțe deosebit de nocive îți intră în organism, atât prin plămâni cât și prin piele, și îți fac sănătatea praf! Substanțele toxice emise te pot îmbolnăvi de cancer, boli de inimă, de rinichi sau de ficat, pot provoca astm, infertilitate și mutații genetice.

Tot mai multe voci afirmă că beneficiarul legii cu privire la deșeuri ar fi fratele președintelui Republicii Moldova, Alexandru Dodon și fiul procurorului general al Rusiei, Igor Ceaika. Se zvonește că cel care a lobat ca legea să fie votată cât mai rapid, a fost chiar președintele Igor Dodon.

Conform renumitului portal de știri bbc.com, Alexandru Dodon, fratele președintelui Republicii Moldova, se afla printre coproprietarii companii, companiei Arhplay Development, acestuia i-ar aparține 15% din acțiuni din iulie 2019. Ceilalți doi proprietari sunt fiul procurorului general al Rusiei, Igor Ceaika și partenerul său de afaceri, Alexandr Ponamarev.

Potrivit rbc.ru, de această dată, fratele mai mic al lui Igor Dodon, Alexandru Dodon, a devenit co-proprietarul a 10% din acțiunile unei companii responsabile de colectarea și prelucrarea deșeurilor. Aici, Igor Chaika deține 40 la sută din acțiuni, iar celelalte 50% aparțin unui partener de-al său. Igor Chaika a confirmat pentru RBC că Alexandru Dodon a investit și în această companie, refuzând și de această dată să dezvaluie mai multe detalii despre tranzacție.

Această companie se dezvoltă rapid pe fundalul legii cu privire la deșeuri, care a început în anul 2019 în Federația Rusă. Coincidență sau nu, dar și Guvernul Republicii Moldova cu câteva zile în urmă a anunțat ”marea reformă a deșeurilor.

De notat este că la momentul de față, președintele Igor Dodon se află într-o vizită la Moscova, alături de ministrul Economei și Infrastructurii, Vadim Brânzan.

Despre gravitatea acestei reforme anunțate de Guvernul Sandu, a vorbit Ion Harghel în ultima sa emisiune Radar Politic.

STOP "Fabricilor de Cancer!"

Episodul 05: Guvernarea legalizează "Fabricile de Cancer"!Un subiect extrem de important, care vizează direct sănătatea fiecărui cetățean al Republicii Moldova a trecut aproape neobservat. Deputații și-au întrerupt recent vacanța pentru a legaliza așa-numitele fabrici de cancer. Adică, uzinelor din țara noastră li s-a acordat dreptul ca să ardă deșeurile. Analizând exemplul României, următorul pas va consta în legalizarea importului de deșeuri și arderea lor pe teritoriul țării noastre, ceea ce va transforma Republica Moldova în "Groapa de Gunoi a Europei".La arderea deșeurilor, în atmosferă sunt emise furanii și dioxine, substanțe toxice care cauzează cancer precum și alte boli. 📣Dacă îți pasă de sănătatea ta și a celor din jur, distribuie acest video și cere Președintelui să NU promulge această lege▶ Abonează-te și la canalul meu de YouTube – https://www.youtube.com/c/radarpolitic

Опубликовано Radar Politic Пятница, 30 августа 2019 г.

loading...

Comments are closed.