Politic

Ghimpu către Maia Sandu: Oare cum poţi minţi atâta fără să roşeşti măcar o singură dată?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liberalul Mihai Ghimpu o acuză de minciună pe prim-ministra Maia Sandu, după ce aceasta a declarat că Ruslan Flocea, persoană apropiată de Igor Dodon, a ajuns şef la Centrul Naţional Anticorupţie din cauză că Socialiştii au mai mulţi deputaţi în Comisia juridică din Parlament, care a organzat concursul respectiv. Ghimpu sugerează că de fapt funcţia menţionată a fost partajată între ACUM şi PSRM.

„Cică concursul la CNA s-a făcut, avand la bază „meritocraţia şi integritatea”, promisă de Maia Sandu şi Andrei Năstase; adică, nu prin „partajare”, pentru că Maia Sandu are alergie la partajări. Pentru faptul că în fruntea CNA a ajuns tocmai omul lui Dodon, Maia Sandu la o emisiune TV dă vina pe lege şi pe numărul mai mare de deputaţi socialişti în Comisia juridică a Parlamentului. Oare cum e să poti minţi atâta, fără să roşeşti măcar o singură dată?”, a scris Mihai Ghimpu pe Facebook.
 
Potrivit lui, e cunoscut că orişice Coaliţie se discută cărui partid îi revine funcţia, adică se face partajarea funcţiilor. „Minciuni peste minciuni când spune că de vină este legea, stimaţi cetăţeni! Doar şi M.Sandu şi A.Năstase cunoşteau încă înainte de concurs respectiva lege, pentru că ACUM are doi membri în componenţa Comisiei, unul din ei fiind chiar Preşedintele Comisiei (membru PAS). Problema, spune dânsa, e că ACUM nu are 60 de mandate şi mai e şi în coaliţie cu socialiştii (cu care dealtfel a promis public că niciodată nu va face cu ei Alianţă). Sărmana Maia, toată lumea a văzut cum ea a opus o rezistenţă eroică în „depolitizarea” CNA, dar Kozak, cu „talentul” şi farmecul lui, totuşi a cucerit-o! O înţelegem şi ni-i tare jale, că multe nopţi n-a dormit, săraca, şi tare mai suferă că acest concurs (ca şi multe altele înainte) „n-a fost onest”, a spus fruntaşul PL.
 

Ghimpu întreabă retoric unde e procurorul general, care urma să fie unul din UE. „Unde-i, dnă, mult promisul procuror european, doar PAS face parte din PPE – cel mai numeros grup parlamentar în Parlamentul European! Că mult ai mai bătut în PL şi-n subsemnatul, amăgind şi manipulând lumea, ştiind că Dl Tapiola, reprezentantul UE, a spus atunci că nu se acceptă propunerea lui Ghimpu, întrucât “UE nu este URSS să pună oamenii săi în funcţii”. Îţi spun eu, dnă, unde-i procurorul european: acolo, unde-i şi directorul CNA, şi Ministerul Apărării, şi Serviciul de Informaţie şi Securitate, dar şi Serviciul de Protecţie şi Pază, adică toată puterea în stat – în mâinile lui Dodon, omul Rusiei!”, a conchis Ghimpu.

Premierul Maia Sandu nu a comentat acuzațiile venite din partea lui Mihai Ghimpu.

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.