Alte știri

Igor Dodon: Maia Sandu și forțele de dreapta au toate pârghiile legale pentru a provoca anticipatele

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon s-a adresat către Maia Sandu și forțele de dreapta că, dacă solicită alegeri parlamentare anticipate, atunci să declanșeze procedura de dizolvare a Parlamentului. Igor Dodon a declarat, în cadrul emisiunii de vineri, că pentru aceasta, atât Maia Sandu ca președinte ales, cât și PAS și DA din Parlament, au toate pârghiile legale pentru a provoca anticipatele, transmite Telegraph.md, cu referire la Primul.md

”Cei care ies la proteste și strigă anticipate, eu pot să ies lângă voi și să strig aceleași lozinci. Noi toți socialiștii putem ieși în piață și să strigăm anticipate împreună cu voi. Noi tot vrem anticipate. Demiteți Guvernul! Încercați, doamna președinte aleasă, desemnați premierul, de două ori Parlamentul nu-l votează și pe urmă semnați decretul peste 45 de zile. Iar ca alegerile să fie în aprilie-mai procedura trebuie să înceapă la sfârșitul lui decembrie-începutul lunii ianuarie. Cu cât mai târziu, cu atât mai târziu vor fi anticipatele”, a spus Dodon.

Președintele a mai declarat că cei care astăzi adună lumea în stradă și strigă anticipate, în realitate nu știu să muncească și nu pot face nimic în interesul țării.

”E ușor să fii pe baricade și să faci declarații, și e foarte dificil să fii la guvernare și să îți asumi responsabilitatea, mai ales într-o perioadă de criză”, a spus președintele Igor Dodon.

Deputații Grosu și Alaiba au provocat pagube Parlamentului de circa 60 000 de lei. A fost inițiată o anchetă

loading...

Comments are closed.