Politic

Igor Grosu, despre MIG-urile ruginite ale Moldovei

Pinterest LinkedIn Tumblr

O solicitare oficială din partea autorităților ucrainene privind intenția de a procura cele șase avioane MIG-29 din dotarea armatei Republicii Moldova nu a existat. Despre aceasta a anunțat președintele Parlamentului Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Interviul Săptămânii” de la Radio Chișinău.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

De asemenea el a vorbit și despre starea acestor aeronave care nu s-au mai ridicat de la sol de mulți ani.

„Starea acestor aeronave, ne-am interesat și noi… ele nu s-au ridicat de la sol de zeci de ani, să spunem așa cum este. Sunt într-o stare în care nu pot fi exploatate (…) Aceste echipamente militare, dacă erau bune, probabil, le foloseau și militarii noștri. S-a investit foarte puțin în apărarea națională. Acum, după acest război în inima Europei, cred că toate țările își vor reconsidera politicile de apărare, pentru a asigura un minim de securitate pentru cetățeni”.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a reiterat că Republica Moldova va continua să facă tot ce poate mai bine pentru poporul ucrainean și pentru Ucraina, oferind ajutor dezinteresat și asistență medicală, protecție socială și educație.

loading...

Comments are closed.