Ilan Șor, la un post tv din Rusia: “Anul acesta este decisiv și nu avem dreptul să pierdem această luptă”

Ilan Șor, aflat la Moscova, liderul Blocului Politic „Victorie”, a vorbit în cadrul emisiunii „O seară cu Vladimir Soloviov” de la postul de televiziune Rossiya 1. Politicianul a spus că ceea ce se întâmplă acum în Moldova este un exemplu autentic al unui stat “uzurpat de Occident”.

„De ce ar uzurpa Occidentul Moldova? Răspunsul este simplu – ei pregătesc încă un teren pentru război, unde să lupte cu mâini străine. Numai în ultima jumătate de an au fost importate arme în valoare de 600-700 de milioane de dolari. De ce are nevoie o țară săracă de atâtea arme, de două noi baze militare despre care toată lumea tace?”, este opinia lui Șor, însă el nu a prezentat careva probe.

În timpul emisiunii la postul propagandistic din Rusia, a fost discutată vizita în Moldova a secretarului de stat al SUA, Anthony Blinken. Șor consideră că pentru Sandu a fost foarte important să demonstreze că poate deține controlul și că este un manager angajat de calitate, care își îndeplinește sarcinile.

De asemenea, Șor a abordat și subiectul aderării țării la Uniunea Europeană. Potrivit estimărilor politicianului, neprobate cu vreun sondaj de opinie sau alte cercetări credibile, circa 60% din populația Republicii Moldova nu este pregătită pentru integrarea europeană, nemaivorbind despre unirea cu România.

Șor este sigur că aceste uniuni nu aduc nimic bun, deoarece sub conducerea actualului regim, care insistă pe integrare și unificare, viața în Moldova s-a înrăutățit: „Prețul la gaz a crescut de 10 ori, prețul la energia electrică de 3 ori, nu există export de produse agricole, indexarea pensiilor este cea mai mică din ultimii 30 de ani, exodul populației constituie 6%. Oamenii au început să trăiască mai rău în perioada actualei guvernări. Mult mai rău, decât anterior”.

„Anul acesta este decisiv și nu avem dreptul să pierdem această luptă. Dacă asta se va întâmpla, ne vom pierde țara. Noi nu vom permite însă să fim cuceriți, să ne ia Moldova”, a spus Șor.

Amintim că Ilan Șor are statut de condamnat și este dat în căutare internațională în vederea reținerii și trimiterii în închisoare. În ianuarie-februarie curent, el a părăsit Israelul și a plecat în Rusia, unde a primit cetățenia acestui stat.

La Chișinău, Șor este considerat un pion al influenței ruse în Republica Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share