Alte știri

Imagini dramatice din Indonezia. 42 de oameni au murit în urma devastatorului cutremur din insula Sulawesi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puţin 42 de persoane au murit în urmaputernicului cutremur produs vineri în insula indoneziană Sulawesi, au anunţat autorităţile. Echipele de salvatori caută printre ruinele mai multor clădiri prăbuşite, printre care şi un spital, în speranţa de a găsi supravieţuitori, informează AFP.

Sute de oameni au fost răniți în cutremurul cu magnitudinea 6,2. Seismul a declanşat panică printre locuitorii din vestul insulei Sulawesi, care, în 2018, au trecut printr-un alt dezastru major.

Treizeci şi patru de cadavre au fost găsite până în prezent în clădiri prăbuşite la Mamuju, au precizat autorităţile. Alte opt persoane au murit la Majene, o localitate din regiunea Mamuju, scrie Agerpres.

„Nu ştim câţi alţii sunt dispăruţi”, a declarat Arianto, un responsabil din cadrul operaţiunilor de salvare din Mamuju. „Există încă oameni prinşi sub dărâmături”, a adăugat el.

La Mamuju, o localitate cu circa 110.000 de locuitori şi totodată cel mai afectat oraş din regiune, salvatorii căutau peste 12 pacienţi şi angajaţi ai un spital dispăruţi sub ruinele acestuia. „Spitalul este distrus. S-a prăbuşit”, a completat Arianto.

Un hotel s-a prăbuşit parţial, iar birourile guvernatorului local au fost puternic avariate.

Seismul cu magnitudinea 6,2, potrivit Institutului american de geofizică (USGS), s-a produs vineri, la ora locală 2:18 (18:18 GMT, joi). Epicentrul cutremurului a fost localizat la 36 de kilometri sud de Mamuju, la o adâncime relativ mică, de 18 kilometri, a precizat USGS.

Joi, un alt seism cu magnitudinea 5,8 s-a produs în regiune, fără a produce pagube materiale semnificative.

În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami care a lovit insula Sulawesi, s-a soldat cu peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.

Indonezia se află pe „Cercul de Foc al Pacificului”, o zonă cu activitate seismică intensă.

loading...

Comments are closed.