Actual

În Moldova, începe campania de vaccinare antirabică a vulpilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe data de 23 iunie va demara campania de vaccinare antirabică a vulpilor în Republica Moldova, aferentă anului 2022. Acest program este sprijinit de România și cofinanțat de Uniunea Europeană. Vor fi distribuite momeli vaccinale pe cale aeriană de către prestatorul de servicii contractat în acest sens, informează ANSA.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Distribuirea momelilor pe cale aeriană se desfășoară pe teritoriul întregii țări, din Aeroportul Mărculești.

Momelile sunt distribuite din avion în conformitate cu documentele de zbor pregătite în acest sens, pe baza liniilor de zbor prestabilite. Pentru aplicare și orientare corectă, se utilizează sistemul de navigare și distribuție direcționată prin satelit (GPS). Persoanele numite și instruite, distribuie momelile din avion într-un ritm mediu determinat de viteza de la sol, pe suprafețe întinse, cu o densitate de 25 momeli/km2, cu excepția suprafețelor zonelor locuite, lacuri, râuri și a drumurilor naționale.

Timp de două săptămâni după distribuirea momelilor se recomandă restricționarea circulației libere a câinilor şi pisicilor în zonele respective, întrucât aceste animale reprezintă competitori pentru momeală. De asemenea, în regiunile în care s-au distribuit momeli, vânătoarea nu se recomandă pentru o perioadă de 14 zile de la distribuirea acestora.

 

 

loading...

Comments are closed.