Alte știri

În timp ce Maia Sandu și PAS au doar preocupări politice, Pfizer și Moderna nici nu vor să audă de Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

În timp ce președintele Maia Sandu și Partidul Solidaritate și Acțiune au doar preocupări politice și cer alegeri parlamentare anticipate în loc să se intereseze de sănătatea oamenilor, companiile Pfizer și Moderna nici nu vor să audă de Republica Moldova.

Potrivit Alei Nemerenco, consilier prezidențial, aceste companii nu și-au dat acceptul pentru transmiterea vaccinurilor anti-COVID-19 în țara noastră, iar din acest motiv nici România nu ne poate dona flacoanele promise prin gura lui Iohannis.

Consilierul prezidențial a menționat, la tv8, că vaccinurile promise de România trebuie să ajungă în țara noastră direct de la companiile producătoare, pentru a se supraveghea condițiile de transportare și administrare. Interesul companiilor este și în cazul vaccinurilor care urmează să ajungă la Chișinău prin programul COVAX, pentru 20% din populația țării.

În aceste condiții, unica sursă de vaccinuri pentru cetățenii țării noastre rămâne Federația Rusă, care a dezvoltat vaccinul Sputnik V, un ser anti-COVID ajuns deja în centrele de vaccinare din Ungaria și dorit în ultima perioadă de tot mai multe țări europene, inclusiv de către Germania.

Autor: Corneliu Gandrabur, gandrabur.md

loading...

Comments are closed.