Externe

Incendii în Franța, din cauza caniculei. Mii de hectare de culturi şi vegetaţie au fost distruse

Pinterest LinkedIn Tumblr

Incendiile au mistuit, joi, mii de hectare de culturi şi vegetaţie din mai multe regiuni franceze, sub efectul conjugat al caniculei şi secetei, au indicat autorităţile locale şi pompierii.

Cele mai afectate regiuni sunt Normandia, celebră pentru pajiştile sale verzi, zone din centrul şi nordul ţării şi Lorena, în est, potrivit Agerpres.

Este o situaţie inedită în departamentul Loiret”, a declarat pentru AFP Ludovic Pierrat, secretar general adjunct al prefecturii. „Am prevăzut incendii, însă nu de această amploare”, a adăugat oficialul. Până joi, în jurul orei 20:00, circa 500 de hectare de culturi şi 100 de hectare de pădure au fost mistuite de flăcări, zonele afectate incendii întinzându-se uneori la 2 kilometri, potrivit prefecturii. „În condiţiile cumulate de secetă şi căldură, cea mai mică scânteie cauzează un incendiu”, a indicat Pierrat.

Patru case au fost, de asemenea, arse, fără a fi înregistrate victime, iar 250 de pompieri au fost mobilizaţi pentru stingerea flăcărilor. În departamentul Eure (nord-vest), unde temperaturile au depăşit la nivel local 42 de grade Celsius, „aproape 800 de hectare au ars după ora 13:00”, a indicat prefectura într-un comunicat.

Incendiile au izbucnit, de asemenea, în departamentul Eure-et-Loir (nord-vest), unde au fost afectate 1.170 de hectare, iar 269 de pompieri au fost mobilizaţi, potrivit prefecturii.

Circulaţia pe autostrada din regiune a fost suspendată după-amiaza. „Canicula, chiar dacă nu este cauza, înrăutăţeşte în mod evident situaţia. Plantele se usucă în ritm alert”, a indicat un specialist citat de AFP.

O mare parte a Europei de Vest se confruntă zilele acestea cu al doilea val de caniculă al acestei veri. În Paris și nordul Franței a fost ieri emis cod roșu de caniculă. Temperaturile au ajuns în capitala Franței la 42,4 grade Celsius, valori care au doborât recordul istoric de căldură stabilit în urmă cu 70 de ani.

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.