Social

(infografic) În ce țări cel mai des mor oameni din cauza incendiilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul tragediei din mall-ul din orașul rus Kemerovo, a incendiilor de la „Colectiv” și „La Soacra”, ne-am gândit să vă prezentăm un grafic cu țările în care cel mai des mor oamenii din cauza incendiilor.

Canalul informativ rus, RBK a postat un studiu conform căruia se arată că incendiul din mall-ul din Kemerovo nu este un accident dar este o urmare sistemică.

Astfel, cei mai mulți oameni mor din cauza incendiilor în Rusia. În medie 9405 oameni mor din cauza incendiilor pe teritoriul Federației Ruse, pe locul doi se situiază SUA, anual în mediu mor 3280 de oameni din cauza incendiilor. Top 3 este închis de către Ucraina, aproximativ 1948 de oameni mor anual din cauza incendiilor în țara vecină.

România se situiază pe locul 4 în acest top, fiind la egalitate cu Polonia, în cele două țări, anual în mediu 646 de oameni mor drept urmare a incendiilor. Republica Moldova se găsește între Ungaria și Letonia, din acest sturiu reiese că anual în Moldova mor 107 oameni din cauza incendiilor.

Republica Moldova însă se situiază pe locul 3 la numărul de persoane decedate la 1000 de incendii. Astfel în Belarus la 1000 de incendii mor 78.8 oameni, în Rusia 64.5, iar în Republica Moldova 58.9 oameni.

loading...

Comments are closed.