Actualitate

Informația cu privire la companiile aeriene naționale contractate să opereze zboruri în spațiul aerian al Republicii Afganistan

Pinterest LinkedIn Tumblr

Companiile aeriene care erau contractate pentru a opera în Afganistan, au fost evacuate. Actualmente doar o singură aeronava se mai afla pe teritoriul Republicii Afganistan. Printre membrii echipajului sunt și cetățeni moldoveni. Pentru a se evacua, aceasta așteaptă instrucțiunile părții contractante, care este o subdiviziune a ONU, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul de presă al Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova.

În cazul în care este declarată stare de alerta/război într-o anumită regiune, Operatorii aerieni au obligativitatea de a analiza riscurile legate de operarea rutei respective. În procesul evaluării riscurilor, operatorii aerieni vor analiza restricțiile impuse de Autoritățile Aeronautice naționale din data de destinație sau recomandările emise de Organizațiile Internaționale de profil, cum ar fi ICAO sau EASA. Rezultatele evaluării acestor riscuri vor fi prezentate Autorității Aeronautice Civile din RM conform cerințelor de siguranță stabilite.

loading...

Comments are closed.