Actual

Ion Ceban, în frunte cu zeci de voluntari au plantat peste 2000 de copaci. Primarul general: vom reîntoarce Chișinăului denumirea de cea mai verde capitală europeană

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Marea plantare a copacilor” a fost începută duminică în capitală. În frunte cu primarul general Ion Ceban, zeci de voluntari și președintele Igor Dodon s-au alăturat la această acțiune de înverzire a capitalei.

Totul s-a întâmplat în această dimineață în Pădurea – Parc din Calea Orheiului

„Am invitat toată lumea, candidați politici, partide, deputați, organizații neguvernamentale, dar și alții. Urmează să avem mai multe evenimente de sădire a pomilor și avem nevoie de ajutor, chem să vă alăturați”, spune primarul.

Astăzi au fost sădiți circa 2000 de arbori, urmând ca până la încheierea campaniei de plantare a arborilor în parcuri, zone verzi, curți de blocuri din capitală, să fie sădiți în total 100 mii de copaci.

„Acțiunea primăriei se desfășoară în colaborare cu Agenţia „Moldsilva” și alți parteneri, care ne pun la dispoziție circa 60 de specii de arbori (tei, frasin, castan, plop, salcie şi pomi nuciferi) cu înălțimea de la un metru jumătate și mai înalți. Astfel, oraşul Chișinău se alătură campaniei globale „Înverzirea orașelor”, iniţiată de către secretara Comisiei Economice a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa”, a mai adăugat Ceban.

Primarul spune că va reîntoarce orașului Chișinău denumirea de cea mai verde capitală europeană.

loading...

Comments are closed.