Alte știri

Ion Ceban: Mi se pare straniu să ai voie să te duci la Mall, să urci cu căruciorul în troleibuzele foarte aglomerate, și să nu poți să mergi cu același cărucior prin parc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general, Ion Ceban, spune că pe de o parte este absurdă decizia de a închide accesul oamenilor în parcuri și spații verzi, însă, are și o parte de logică, dar nu toți o înțeleg. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la Moldova 1.

„Noi am luat multe decizii pe care le-am ajustat la nivel de municipiu. Aici am căutat și modalitatea cum să facem posibil din punct de vedere legal. Pentru că în mod normal, într-o stare de urgență această ierarhie trebuie păstrată. De asta zic, eu m-am consultat și cu prim-ministrul interimar, în momentul în care, toți membrii comisiei Naționale au votat în favoarea acestor reglementări pentru parcurile și zonele verzi ale capitalei.

Mi s-ar părea straniu că atunci, de exemplu, când te duci la Mall, urci cu căruciorul în troleibuz, care este foarte aglomerat, și nu poți să mergi cu același cărucior prin parc, să mergi în parc, sau să mergi la piață, dar în zona verde nu.

Trebuie să fim foarte sinceri că și oamenii se poartă diferit. De multe ori spațiile publice din capitală sunt arhipline. Evident că și oamenii vor să iasă afară, oamenii vor să realizeze. Este mai sigur decât orice local în care s-ar afla, dar oricum trebuie să fie respectate normele de siguranță”, a declarat acesta.

Primarul spune că poliția lucrează foarte bine și atenționează cetățenii să poarte mască și să respecte regulile pandemice.

„Noi nu putem împăca toată lumea, unii respectă, alții nu. Cu toate criticile care ni s-au adus, dar știm că deciziile au fost corecte”, a declarat Ceban.

loading...

Comments are closed.