Politic

Ion Chicu: Cel mai analfabet și corupt cuplu din politica de pe Bâc – Gavrilița și Spânu, au decis să lase Chișinăul fără apă

Pinterest LinkedIn Tumblr

”Cel mai analfabet și corupt cuplu din politica de pe Bâc – Gavrilița și Spânu, au decis să lase Chișinăul fără apă. Așa în mintea lor bolnavă cred ei că vor captura Chișinăul la alegerile din toamnă”, susține Ion Chicu, ex-premierul Republicii Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Acești indivizi, care fără nici o problemă au tocat 11 miliarde de lei prin intermediul CSE, nu au găsit o soluție pentru a acoperi 80 mln.lei necesari pentru a evita deconectarea capitalei de la apă?

Când „Moldavagaz” nu era în stare să achite rușilor de la „Gazprom” gazul către data de 20 a fiecărei luni, cuplul corupt aloca imediat zeci de milioane din bugetul de stat. Când „Apă-Canal” nu poate achita o datorie către furnizorul de energie electrică – Gavrilița și Spânu nu au soluții. De ce datoria față de ruși e „sfântă” pentru acești dominatori, dar față de „Premier Energy”, nu?”, a mai declarat Chicu.

Astăzi, reieșind din faptul că situația privind stingerea datoriei pentru energia electrică consumată la locurile de consum aflate în gestiunea SA „Apă-Canal Chișinău” nu a suferit schimbări esențiale în sensul soluționării ei și nu au fost propuse soluții reale de plată, compania ÎCS „Premier Energy” a notificat furnizorul de apă despre faptul că se vede nevoită să recurgă pe 2 februarie, 2023, la dreptul său legal de a deconecta instalațiile de utilizare a energiei electrice, pentru a nu admite creșterea în continuare a datoriei.

Ion Ceban, primarul general al mun. Chișinău, i-a îndemnat pe chișinăuieni să-și facă rezerve de apă.

loading...

Comments are closed.