Politic

Ion Sturza despre „Guvernul Harvard” de la Chișinău: Tocilari aroganți, lipsiți de modestie!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ex-premierul Ion Sturza ironizează pe subiectul ultimelor numiri în guvernul Maiei Sandu mai cu seamă pe faptul că unele din aceste numiri au drept se bazează pe studiile la școli prestigioase ale persoanelor care sunt înaintate la aceste funcții. Sturza scrie pe pagina sa de Facebook că studiile la o universitate de top nu sunt o garanție a succesului: „Ba din contra, tocilarii aroganți, lipsiți de modestie și cu simțul exclusivității sunt deseori „avortați” de viața reală”.

„Nici eu nu am terminat Harvardul și îmi pare rău de acest fapt. Nu că aș fetișiza acest lucru. Dacă e să compar cu mai vechiul meu hobby – mersul pe munte -, Harvardul este un fel de Everest în educație. Acolo nimeni nu crede în lacrimi sau în grosimea portmoneului tău. Doar meritocrație! În schimb, primești cunoștințe și aptitudini excepționale, care te propulsează ierarhic și profesional la un nivel foarte înalt. Deci, multă muncă, transpirație și dedicație”, scrie fostul prim-ministru.
În acelașit timp, Sturza mai spune că aceste studii deseori sunt în detrimentul vieții personale, al plăcerilor mici și al celor mari: „Familie – nu, sănătate – nu, tinerețea – tiu-tiu… Doar un CV impresionant și ceva bani în cont. Depresii, alcoolism… Aceasta se referă în egală măsură și la alte universități de renume”
 
„Dar nici să ne umplem de oftigă că nu am absolvit Harvardul nu ar trebui. Sunt studiile la o universitate de top o garanție a succesului? Nici pe departe! Ba din contra, tocilarii aroganți, lipsiți de modestie și cu simțul exclusivității sunt deseori „avortați” de viața reală. Din păcate, școlile de elită nu te învață multă etică, morala și bunul-simț. Doar cum să fii competitiv și să supraviețuiești cu orice preț”, mai spune ex-premierul care întreabă retoric dacă este recunoscut profilul? „Asta e… Am mai spus-o: viața deseori bate „Harvardul”.
 
P.S. Mai țineți minte cât de toleranți am fost față de un fost prim-ministru care și-a cumpărat diploma la Calea Basarabiei?! Nu cred că e mai bine așa.
P.P.S. Atunci când vorbim serios de studii la Harvard, trebuie să luăm în considerare doar studiile universitare complete, masteratul, doctoratul. Nu toți cei care s-au plimbat în treacăt pe la niște cursuri de scurtă durată sponsorizate pot să se considere pe bune harvardieni”, conchide Sturza.
Zinaida Bezverhnâi, Veaceslav Zara, seful agentiei medicamentului, agentia medicamentului, Maia Sandu, Guvernul Sandu,
Amintim că miercuri la ședința Cabinetului de miniștri, Guvernul a numit trei secretari de stat la diverse ministere. Aceștia se pot lăuda cu studii la universității prestigioase, precum Harvard sau Oxford. Și premierul Maia Sandu a studiat un an la Harvard. Aceasta a povestit în aprilie că întotdeauna și-a dorit să facă un program de master în afară.
 
„Am avut și situații în care am aplicat și nu am fost aceeptată, dar eșecurile n-ar trebui să ne oprească. În anul 2008 am fost surprinsă când am aflat că am trecut”, a declarat atunci Maia Sandu.

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.