Investigații

Judecat pentru evaziune fiscală și cu firma aproape de faliment, Vlad Musteață a lansat un proiect ”investițional” de atragere a banilor de la cetățeni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pro Imobil, afacere fondată și condusă de către afaceristul Vlad Musteață, a lansat un proiect de atragere a ”investițiilor” de la cetățeni.

”Fii Investitor cu Proimobil.md! Nu ține banii în bancă, unde îi mănâncă inflația! Află cum poți să câștigi profit peste 4000 € în mai puțin de jumătate de an, investind de la 6000€! Vino la Masterclass, sâmbătă 14 martie, între orele 10.00 și 13.00 la oficiul de vânzări Oasis – str. Bogdan Voievod 1 și primește un curs amplu pentru o investiție corectă!”, este mesajul de pe Facebook al Agenției imobiliare Pro Imobil.

”Oferta investițională în Complexul NewtonHouse. Achită acum prima rată de 3200€ pentru un apartament cu 1 camera și a doua rată în decurs de un an și câștigă +6000€ la darea în exploatare! Este vorba despre procurarea apartamentului la stadiul inițial al construcției și revânzarea la un stadiu mai avansat, atunci când prețul crește!”, transmite agenția prin intermediul unui alt mesaj.

Potrivit portalului unic al instanțelor de judecată – instante.justice.md, Vlad Musteață (oficial Musteață Vladislav Pavel), este judecat penal pentru infracțiunea de evaziune fiscală prelungită.

Totodată, conform informațiilor publice de pe același portal al instanțelor de judecată, în privința companiei ”Pro Imobil Grup” SRL sunt depuse câteva cereri de intentare a procesului de insolvabilitate și de declarare a falimentului.

Din materialele cauzei, aflăm că ”Pro Imobil Grup” SRL datorează Statului cel puțin 44 milioane de lei.

Potrivit ordonanței din 22 februarie 2019 a procurorului Nicolae Dumbrăveanu din cadrul PCCOCS, Vladislav Musteață a fost pus sub învinuire penală și i s-e incriminează săvârșirea infracțiunilor prevăzute la art.30, 42 alin.(2) și (3), 244 alin.(2) lit.b) din Codul penal.

La fel, potrivit unei ordonanțe din 26 februarie 2019, semnată de același procuror, a fost pusă sub învinuire și compania ”Pro Imobil Grup” SRL, fiind incriminată de săvârșirea infracțiunilor prevăzute la art.30, 244 alin.(2) lit.b) din Codul penal.

loading...

Comments are closed.