Alte știri

Judecătorii din Moldova au refuzat să permită extrădarea lui Ceaus, deși acesta se află deja în Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Judecătorii moldoveni au refuzat solicitarea procurorilor ucraineni cu privire la extrădarea ex-judecătorului Nicolai Ceaus, care din august 2021, se află în arest la domiciliu în Ucraina. Informația a fost confirmată pentru NM de către avocatul său, Iulian Balan.

Potrivit apărătorului lui Ceaus, hotărârea a fost pronunțată pe 14 septembrie. Amintim că Nicolai Ceaus se află în Ucraina, după ce a fost răpit din Republica Moldova, unde s-a refugiat în urma acuzațiilor de corupție în țara vecină.

Judecătorul ucrainean a venit în Moldova în 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari. El a solicitat azil politic în țara noastră. În luna aprilie, acesta a fost răpit din curtea blocului în care locuia la Chișinău, scrie newsmaker.md

Jurnaliștii de la RISE Moldova și portalul ucrainean „Слiдство.инфо” au desfășurat o investigație despre răpirea lui Ceaus. Aceștia au intrat în posesia datelor din pașaport ale unor cetățeni ai Ucrainei, care ar face parte din cadrul serviciilor speciale din țara vecină și care ar putea avea legătură cu acest caz.

După câteva luni, timp în care nu s-a aflat locul aflării lui Nicolai Ceaus, însă au fost publicate câteva mesaje video ale acestuia, ex-judecătorul a fost găsit în Ucraina. La începutul lunii august, judecătorii ucraineni au decis plasarea în arest la domiciliu a fostului magistrat.

loading...

Comments are closed.