Jurnalist: Blocul ACUM nu are viitor, sunt condamnați la moarte politică

alexandru tanase, blocul acum, curtea constitutionala, bolsevici, blocul acum, alianta acum pdm, alianta acum psrm, aliante partide moldova

Atunci când o formațiune politică face greșeli și insistă pe acestea până în pânzele albe, acestea sunt simptome îngrijorătoare și înseamnă o boală politică incurabilă care duce, inevitabil, la o moarte politică. Despre aceasta spune jurnalistul Vlad Darie în emisiunea „Fabrika” de la Publika TV și se referă la comportamentul blocului ACUM, transmite IPN.

În opinia lui, blocul nu are viitor politic. „Faptul că blocul ACUM încă până la alegeri a semnat un angajament că nu va negocia cu nimeni, iar negocierea este principalul instrument al activității politice, înseamnă că este vorba de lipsă de rațiune”, spune jurnalistul.

Potrivit lui, maniera blocului ACUM de a se comporta în relația cu adversarii arată că scopurile entității politice sunt înguste, de a distruge pe cineva, iar toate celelalte componente ale programului politic sunt doar un paravan al unei idei fixe de a distruge.

Politologul Ruslan Șevcenco consideră că blocul ACUM se ține de ideea care presupune că nu poate ceda anumite funcții socialiștilor, nu poate schimba mesajul inițial de a obține funcția de președinte al Parlamentului și șef al Guvernului, necesitatea de a aproba cele șapte legi din pachetul de deoligarhizare și imposibilitatea de a-și promova programul politic pentru patru ani împreună cu socialiștii. „Se vede că ei o să se țină de acest mesaj și în continuare, până la 21 iunie, ultima zi prevăzută de legislație până la anunțarea alegerilor anticipate”, spune Ruslan Șevcenco. În opinia lui, acest mesaj se va menține și în viitoarea campanie electorală.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share