Alte știri

La 29 de ani de la fondarea Gărzii de Onoare, un căpitan și doi soldați au fost decorați cu diplomă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șefa statului, Maia Sandu a conferit astăzi trei diplome de onoare ale președintelui Republicii Moldova, la un ofițer și doi soldați de clasa întâi și doi din cadrul Gărzii de Onoare a Armatei Naționale, cu prilejul aniversării a 29 de ani de la fondarea acestei entități militare, informează Realitatea.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, pentru meritele obținute pe parcursul anilor, căpitanul Gărzii de Onoare a Armatei Naționale, căpitanului Victor Șipilov, soldatul de clasa întâi, Vasile Neagu și soldatul de clasa doi, Alexandru Voloc au fost premiați de către președinta țării, Maia Sandu.

„Azi se împlinesc 29 de ani de la fondarea Gărzii de Onoare a Armatei Naționale. Această unitate întâmpină înalții oaspeți ai țării noastre și oferă solemnitate și statut ceremoniilor importante pentru Republica Moldova. Soldații și ofițerii Gărzii de Onoare au fost martorii și elementul de legitimare al marilor evenimente din istoria țării. Au reprezentat cu mândrie țara în cadrul misiunilor în străinătate, la parade și ceremonii oficiale ale partenerilor noștri internaționali. Felicit membrii acestei unități speciale și toți foștii soldați care au trecut prin această unitate de elită. Serviciul militar în cadrul Gărzii de Onoare este un privilegiu deosebit și impune purtarea cu mândrie și respect a uniformei – cu, coloana vertegrală dreaptă și cu capul sus”, a scris Sandu pe Facebook.

Compania Garda de Onoare a Ministerului Apărării a fost creată în 1992.

Citește și: Precizările MECC despre organizarea admiterii în învățământul liceal, pentru anul de studii 2021-2022

loading...

Comments are closed.