Actual

La Chișinău au ajuns primele vaccinuri de pe platforma COVAX

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, la Aeroportul Internațional Chișinău au ajuns primele vaccinuri de pe platforma COVAX. Este vorba de 14.400 doze de vaccin împotriva COVID-19, Republica Moldova fiind prima țară din regiunea europeană și a patra țară din lume unde au fost livrate vaccinurile în cadrul mecanismului COVAX.

„Vaccinurile vor fi un nou instrument critic în lupta împotriva COVID-19: este încurajator să vedem mai multe vaccinuri în curs de dezvoltare. Oamenii de știință din întreaga lume colaborează la scară largă pentru a aduce teste, tratamente și vaccinuri care să salveze vieți și să pună capăt acestei pandemii. Vaccinurile și respectarea în continuare a măsurilor de sănătate publică, purtarea măștii, igiena mâinilor, respectarea distanței și a măsurilor de carantină și autoizolare sunt soluțiile pentru a diminua impactul pandemiei”, a menționat în cadrul ceremoniei de livrare Dr Igor Pokanevych, Reprezentantul OMS din Republica Moldova.

Amintim că Republica Moldova a aderat la Platforma COVAX în perioada Guvernului Chicu, iar semnătura de pe documentație aparține Vioricăi Dumbrăveanu, ex-ministru al Sănătății.

loading...

Comments are closed.