Politic

Lidera PAS vrea să fie arătată la televizor. Maia Sandu: Teleradio-Moldova nu-și respectă angajamentele!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, afirmă că după ediția emisiunii „Ora Partidelor” din data de 28 septembrie curent la care a participat cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, nu a mai primit nicio propunere. Iar acest lucru, în viziunea Maiei Sandu, ar fi revoltător.

Printr-o scrisoare publică postată pe pagina ei de facebook, Maia Sandu a reiterat cererea de a oferi inlusiv partidului său o oră pe săptămână în care să participe la emisiunile televizate de la postul „Moldova 1”.

„De la ședința organizată pe 28 septembrie la inițiativa conducerii „Teleradio-Moldova”, la care s-a promis acordarea unor timpi de emisie pentru partidele din Republica Moldova în cadrul unei „Ore a partidelor”, nu am primit de la TVM niciun fel de notă conceptuală sau propunere. 
Din păcate, constatăm că TVM reacționează doar la scrisorile noastre deschise, în loc să-și îndeplinească obligațiile prevăzute de Codul audiovizualului și responsabilitățile jurnalistice. Vom pune și în continuare presiune legală pentru a determina instituția publică națională să acționeze democratic, să asigure pluralismul de opinii și informarea echidistantă a populației. 
Ne întrebăm de ce după dezbaterea organizată la solicitarea domnului Candu și la care am fost invitată, TVM a decis să nu mai organizeze o emisiune politică „Ora partidelor” și nici să nu ne mai invite la alte emisiuni. Probabil s-au speriat de incompetența reprezentanților guvernării. Sau așteaptă o altă „ordonanță” din partea acestora?”, se spune în mesajul președintelui PAS.

 

Citiți mai jos scrisoarea expediată astăzi de Maia Sandu către conducerea postului de televiziune „Moldova 1”.

 

loading...

Comments are closed.