Alte știri

LIVE – Protest în fața Parlamentului – Pe scenă Năstase urlă ca un turbat, însă oamenii din mulțime râd de el! Vezi de ce – FOTO

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidele de opoziție au pus la cale un nou protest. Frica de sistemul electoral mixt i-a constrâns pe cei din PAS, PLDM și Platforma DA să scoată susținătorii în stradă. Năstase și Maia Sandu declară că prin acțiunea lor de astăzi ei încearcă să salveze democrația în Republica Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

De pe scena instalată în fața Legislativului animatorii protestului țin discursuri de atac asupra partidelor de la guvernare, în mod special îl atacă pe Plahotniuc. Între timp Scuarul Parlamentului (strada Ștefan cel Mare – în perimetru str. Sfatul Țării și Maria Cebotari) s-a umplut cu plinate satirice la adresa lui Andrei Năstase. Din poze se vede cum cetățenii adunați la fața locului se amuză pe seama platformistului, care la protestul precedent din 20 iulie, s-a urinat în pantaloni când a fost huiduit de mulțime.

Amintim că majoritatea parlamentară a votat recent trecerea de la sistemul electoral proporțional, la sistemul mixt. Asta înseamnă că la următoarele alegeri, doar jumate din deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar 51% vor fi aleși prin vot uninominal. Deci din fiecare raion se va alege câte un deputat independent. Acest lucru i-a nemuțumit pe partidele de opoziție care declară că noul sistem electoral pune democrația din Republica Moldova în pericol.

loading...

Comments are closed.