MAI a lansat aplicația mobilă ,,Police Assistant”, suport pentru angajații poliției, în asistența persoanelor din grupurile-cheie vulnerabile la HIV

Ieri, 17 februarie, în cadrul unei conferințe de presă a fost lansată aplicația mobilă ,,Police Assistant”, creată ca suport angajaților poliției, pentru a oferi asistență persoanelor care aparțin unor grupuri-cheie vulnerabile la HIV.

La eveniment au participat, secretarul de stat al MAI, Cornel Lebedinschi, șeful Direcției investigații infracțiuni legate de droguri al INI al IGP, Ion Țurcanu, șeful Direcției Management Operațional al IGC, Dumitru Scurtu, coordonatorul programe din cadrul PNUD, Alexandru Cocîrță, și directorul general AO „Inițiativa Pozitivă”, Ruslan Poverga.

Proiectul dat își propune apropierea ofițerilor de poliție de comunitățile locale și de problemele acestora, pentru a schimba percepția publică în raport cu poliția, de la o structură care aplică pedeapsa la una care, în primul rând, are grijă de cetățean. De asemenea, aplicația ,,Police Assistant” va oferi posibilitatea de a reduce timpul de reacție în cazurile depistării persoanelor care aparțin unor grupuri-cheie vulnerabile la HIV. Astfel, atât poliția, cât și carabinierii vor putea interacționa în mod operativ pentru a preveni situațiile de risc, dar și vor referi persoanele cu risc către structurile competente, care le vor acorda asistența necesară în timp util.

Secretarul de stat al MAI, Cornel Lebedinschi, a salutat ideea și inițiativa și a dat asigurări de maximă susținere din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, în dezvoltarea continuă a noilor performanțe în activităților angajaților MAI, pentru ca cetățenii să se simtă în siguranță. Totodată, a adus mulțumiri pentru susținere și colaborare partenerilor de dezvoltare și ONG-ului care a oferit suportul pentru crearea acestei platforme.

Menționăm că aplicația Police Assistant a fost elaborată în cadrul unui proiect implementat de Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă” cu suportul financiar al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Inspectoratul General de Poliție din Republica Moldova, Oficiul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC) și Programul Comun al Națiunilor Unite privind HIV/SIDA (UNAIDS).

Total
0
Shares
 
Total
0
Share