Politic

Maia Sandu la întâlnire cu moldovenii din Italia: „Cetățenii Republicii Moldova de peste hotare vor să aibă siguranţa că într-o zi se vor putea întoarce acasă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu s-a întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute cu d din Italia. Maia Sandu a avut întâlniri cu moldoveni stabiliţi la Milano, Verona şi Veneţia.

„Am văzut şi am simţit atâta dor de casă şi de cei dragi în aceşti oameni minunaţi! Ne-am amintit cu emoţie şi despre evenimentele de acum un an. Oamenii mi-au vorbit cu lacrimi în ochi despre modul în care s-au mobilizat ca niciodată pentru a merge la vot, despre modul în care au stat în rând cu miile, ore în şir, răbdători şi plini de speranţă. Mi-au povestit cum au mers la vot împreună cu bătrânii de care aveau grijă, cum s-au ajutat reciproc pentru a ajunge la secţia de vot şi cum au făcut rânduri speciale pentru cei care aveau doar două ore libere în acea zi, aşa încât să reuşească să voteze toţi. Supărarea lor a fost şi rămâne foarte mare, pentru că guvernarea de la Chişinău nu i-a lăsat să voteze, iar prin noul sistem electoral încearcă să-i ignore aproape în totalitate.

Cel puţin o treime din populaţia ţării se află peste hotarele ţării. Aceşti oameni vor să aibă siguranţa că într-o zi se vor putea întoarce acasă, vor să ştie că viaţa celor dragi, rămaşi acasă, se va îmbunătăţi. Aceşti oameni au dreptul să voteze şi să decidă cine trebuie să conducă ţara noastră. Vom lupta împreună pentru dreptul diasporei la vot, pentru a ne debarasa de această guvernare coruptă. Împreună vom face tot ce ne stă în puteri, aşa cum am făcut şi până acum, pentru a construi o ţară în care oamenii să vrea să revină, să vrea să trăiască”, scrie Maia Sandu, pe pagina sa de facebook.

 

loading...

Comments are closed.