Membrii CSM au avut o întrevedere cu consultanta internațională a Consiliului Europei

La 19 iunie curent a avut loc întrevederea membrilor Consiliul Superior al Magistraturii Aliona Miron, Lucia Popescu și Ioana Chironeț cu consultanta internațională a Consiliului Europei Marina Naumovska, care se află într-o misiune de evaluare în Republica Moldova în perioada 18-20 iunie 2024. Misiunea de evaluare include o serie de întrevederi cu reprezentanții instituțiilor de stat pentru a discuta opiniile acestora cu privire la procesul de instruire continuă realizat de Institutul Național al Justiției.

În cadrul întrunirii au fost abordate mai multe chestiuni privind metodologia de elaborare și aprobare a curriculei pentru instruirea continuă a judecătorilor, precum și necesitățile de îmbunătățire a acesteia. Totodată, dna Naumovska a oferit recomandări privind coordonarea subiectelor și formatul instruirilor continue.

În urma acestei misiuni, consultanta internațională Marina Naumovska va elabora un raport cu recomandări pentru îmbunătățirea procesului de instruire continuă, inclusiv de revizuire a conceptului, programului și metodologiei de instruire continuă a judecătorilor și procurorilor la Institutul Național al Justiției. Activitatea este desfășurată în cadrul Proiectului comun al Uniunii Europene și Consiliului Europei “Suport pentru Reforma justiției în Republica Moldova”.

Total
0
Shares
Total
0
Share