Ministerul Mediului și McDonald’s lansează campania de plantare a arborilor pentru creșterea ratelor de împădurire în Republica Moldova

Oamenii sunt încurajați să contribuie la creșterea ratei de împădurire în Republica Moldova. Mesajul vine din partea ministerului Mediului.

”Omul în viața trebuie să facă 3 lucruri: o casă, o familie și să planteze un copac. Dacă nu ai reușit să plantezi un copac, o poți face acum.

Ministerul Mediului în colaborare cu McDonald’s a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru a oferi tuturor șansa de a planta un copac. În toate restaurantele McDonald’s cetățenii vor avea posibilitatea de a dona pentru a împăduri Moldova.

Țara noastră are cea mai mică rată de împădurire din regiune, iar schimbările climatice ne afectează din ce în ce mai mult în fiecare an, prin secete care seacă râurile și fântânile și distrug culturile agricole, sau prin furtuni și ploi abundente. Creșterea suprafețelor împădurite prin Programul Național de Împădurire ne va ajuta să restabilim nivelul de apă în râuri, să îmbunătățim calitatea aerului și solului și să păstrăm biodiversitatea. Pădurile sunt garantul nostru pentru un viitor mai curat și mai sănătos”, se arată în mesajul instituției.

Total
0
Shares
Total
0
Share