Social

Ministerul Sănătății a reactivat circa 500 paturi pentru pacienții confirmați cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru a face față situației epidemiologice, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a reactivat circa 500 paturi în cadrul instituțiilor republicane, municipale și raionale, pentru pacienții confirmați cu COVID-19.

Astfel, au fost reactivatee 150 paturi la Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie, 60 paturi la Dispensarul Republican de Narcologie și 21 paturi la spitalul raional Ialoveni.

Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a suplimentat numărul de locuri existente cu 20 paturi, Spitalul de Stat cu 10 paturi, Spitalul Clinic Republican cu 67 de paturi (inclusiv 7 terapie intensivă). Sunt în proces de pregătire pentru activare alte 50 de paturi de către Dispensarul Republican de Narcologie, 12 paturi de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

În raioanele cu un număr de cazuri sporite de COVID-19, continuă procesul de  reprofilare a paturilor. Astfel, Spitalul raional Taraclia, a fost reprofilat în spital cu profil COVID-19. La fel, a fost suplinit numărul de paturi în Spitalul Raional Edineț și Spitalul Clinic din Bălți.

loading...

Comments are closed.