Mituri și adevăruri despre grăsimea de pe burtă. Cum scapi, de fapt, de ea

dietă, cum scapi de grăsimea de pe burtă, dietă rapidă, dietă eficientă, cum slabesti usor, cum sa slabesc, sfaturi pentru slabit, slabeste intr-o saptamana, exercitii pentru abdomen, dieta sanatoasa

Sunt puține norocoase care, fără a avea o dietă sănătoasă și a face constant sport, au talia suplă și frumos definită. În rest, într-o măsură mai mică sau mai mare, ne confruntăm toate cu depunerile inestetice de grăsime din jurul abdomenului.

Și pentru că este o problemă foarte răspândită, informațiile despre grăsimea abdominală și tot felul de sfaturi pentru combaterea ei sunt nenumărate. Care dintre ele sunt adevărate și care false, vezi în rândurile care urmează:

Mulți spun că este cel mai nociv tip de grăsime și acest lucru este adevărat. Grăsimea acumulată în zona taliei este mai periculoasă decât cea depusă pe șolduri, coapse sau alte zone ale corpului. Numeroase studii pun în evidentă legătura ei cu diverse afecțiuni, precum diabetul zaharat, bolile de inimă, accidentul vascular, cerebral și chiar cancer de sân.

Persoanele care vor să scape de grăsimea de pe burtă sunt sfătuite să facă abdomene, care ajută, de fapt, la întărirea musculaturii abdominale. Cel mai eficient mod de a scăpa de burtică este să alergi, înoți sau să mergi pe bicicletă, cel puțin 30 de minute, 5 zile pe săptămână.

Un alt lucru care se spune despre grăsimea abdominală este că e mai greu de “topit”. Studiile susțin că aceasta este prima care cedează atunci când urmezi un regim alimentar echilibrat, asociat unui program regulat de exerciții fizice.

Unele tipuri de lipide pot redirecționa grăsimea din alte zone în cea abdominala sau nu? Oamenii de știință de la Universitatea Wake Forest din California au descoperit că acizii grași trans se fac vinoveți de creșterea cantității de grăsime stocata în zona burții, inclusiv prin redistribuirea țesutului adipos spre abdomen din alte părți.

Aceștia se găsesc în special în margarină, produse de patiserie, biscuiți și alte produse foarte procesate.

De altfel, mulți afirmă că o dietă bogată în fibre ajută la subțierea taliei. Așa este, spun cercetătorii. Un studiu apărut în Jurnalul American de Nutriție Clinică arată că o dietă bogată în cereale integrale, controlată din punct de vedere caloric, favorizează reducerea circumferinței taliei în cazul subiecților cu obezitate abdominală.

Sursa: peroz.ro

Citește și: Cea mai rapidă dietă: Cum slăbești peste noapte peste 5 kilograme

 

Total
0
Shares
Total
0
Share