Social

Moldovenii au primit facturile cu tariful majorat la energia electrică. „Maia Sandu a promis că vom trăi ca în Europa, dar vom ajunge mai rău ca cei din Africa”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldovenii se revoltă pe rețelele de socializare din cauza facturilor pentru energia electrică cu tariful majorat. Energia electrică fiind scumpită începând cu data de 23 august curent.

Astfel, toată energia consumată după această dată a fost calculată cu un cost majorat cu 10 bani, pentru consumatorii „Gas Natural Fenosa” și cu 32 de bani pentru consumatorii „Red-Nord”.

„Doar de pe mine actuala Guvernare va câștiga 33 lei diferența dintre prețul vechi și cel nou la consumul de doar 108 kWh! Nu mai vorbesc de milioanele de lei din toată țara! Ați votat Maia Sandu ca sa trăim ca în Europa, dar mi se pare ca vom trăi mai rău decât în Africa!”, a scris internautul Andrei Cemîrtan atașând factura pentru energia electrică. energia electrica consumata, factura pentru energia electircă, majorarea tarifelor pentru energia electirca, FENOSA, red nord, scumpirea energiei electirce

Autorul emisiunii „Radar Politic”, s-a întrebat într-o ediție de ce cresc tarifele la energia electrică, gaze naturale și căldură, dacă ele de fapt, ar trebui să scadă. Cel puțin așa prognozau experții în acest domeniu, în anul 2018 și prima jumătate a anului 2019.

Totodată, în emisiune au fost amintite și așa zisele dovezi ale lui Sergiu Tofilat, care explica că din cauza companiei Energokapital, care i-ar aparține lui Vlad Plahotniuc, moldovenii plătesc mai mult pentru energie electrică. Harghel își pune o întrebare logică, dacă Energokapital nu mai există din 2017, dacă Plahotniuc și schemele sale nu mai sunt, de ce energia nu se ieftinește dar din contra, se scumpește? „Sunt doar două scenarii, ori aceste scheme sunt fructul imaginației lui Sergiu Tofilat și compania sau aceste scheme, au fost preluate de actuala guvernare”.

Amintim că atunci când se afla în opoziție, Maia Sandu organiza proteste la ANRE și cerea tarife mai mici.

loading...

Comments are closed.