Motiv de mândrie pentru Candu: Proiect negociat în 2014, numit de BM cel mai de succes din Europa de est

Deputatul democrat, Andrian Candu, se declară mândru de reușită bine făcută în 2014 când a negociat cu Banca Mondială finanțarea proiectului privind îmbunătățirea eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în valoare de 40,5 mln $.

Proiectul Îmbunătățirea eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) din mun. Chișinău, implementat de Termoelectrica S.A. cu susținerea Băncii Mondiale și Guvernul Suediei, este proiectul cu cel mai mare succes din portofoliul pentru sectorul energetic implementat în toată Europa de Est și Asia Centrală. Declarația aparține Managerului Băncii Mondiale pentru sectorul energetic din Europa și Asia Centrala, Sameer Shukla, care s-a aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 4-5 noiembrie.

„În 2014, la Washington, finalizam negocierile cu Banca Mondială pentru finanțarea proiectului privind îmbunătățirea eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în valoare de 40,5 mln $. Peste ani, acest proiect devine cel mai de succes din portofoliul pentru sectorul energetic implementat în toată Europa de Est și Asia Centrală.” a scris Andrian Candu pe pagina sa de facebook, utilizând starea „se simte mândru”.

Delegația Băncii Mondiale a apreciat rezultatele obținute de întreprindere în ultimii ani, datorită implementării cu succes a Proiectului și asistenței tehnice aferente, dar și a reformelor din sector. Specialiștii Băncii Mondiale au menționat că vor susține în continuare eforturile de reformă a sectorului, precum și proiectele de dezvoltare și modernizare a sectorului termoenergetic din Republica Moldova.

Proiectul Îmbunătățirea eficienței SACET din mun. Chișinău a avut drept scop îmbunătățirea eficienței operaționale, a calității și fiabilității serviciilor de termoficare prestate populației în mun. Chișinău.

Principalele realizări ale Proiectului:
  • Reconstrucția a 3 Stații de Pompare și construcția unei Stații de Pompare noi,
  • Modernizarea a peste 40 km de conducte preizolate,
  • Instalarea a peste 450 de Puncte Termice Individuale,
  • Dotarea cu convertizoare și înlocuirea pompelor de rețea la sursele de generare etc.

Proiectul este implementat cu susținerea Băncii Mondiale, Guvernul Suediei și Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE).

Citește și: Programul național “Femei în Afaceri”. Circa 100 de femei din Moldova beneficiază de finanțe nerambursabile din partea UE

 

Total
0
Shares
Total
0
Share