Politică

Nicolae Negru despre liderii PAS cu DA: Se pot simți superiori altora, dar toți sunt egali în fața Constituției!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Invitația la discuții, care a fost lansată de liderii PAS cu DA tuturor deputaților din Parlamentul R. Moldova, cu excepția celor din PDM, pentru sprijinirea pachetului de legi propus de ei, este un joc politic și nu se va solda cu nimic. Cel puțin așa consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

Potrivit expertului politic, Năstase și Maia Sandu trebuia să invite la aceste discuții fracțiunile parlamentare, dar nu deputații în parte. „Dacă se vor duce unii deputați din alte fracțiuni, atunci înseamnă distrugerea acestora. Așa ar ieși, deoarece deputații care vor merge la discuțiile inițiate de „ACUM” vor intra în conflict cu liderii fracțiunilor lor. Dacă deputații ar ieși din fracțiunile lor și vor forma o majoritate în jurul „ACUM”, atunci se destructurează celelalte fracțiuni. Dacă Plahotniuc sau PD ar lansa o asemenea invitație, mă refer la deputați în parte și nu fracțiuni, atunci cei din „ACUM” vor zice că sunt cumpărați cei care vor merge. E o situație analogică – se va putea spune că parlamentarii care se prezintă la discuțiile inițiate de opoziție au fost plătiți”, scrie Negru. 
 
El consideră că rolul de mediator în procesul de desemnare a premierului îl are Președintele. „Ei, Maia Sandu și Andrei Năstase, își asumă rolul de președinte? Cred că este vorba de un joc, vor fi discuții care nu duc nicăieri. Constituția prevede procedura de formare a unei majorități. E adevărat că fiecare partid se poate adresa altui partid cu invitații la discuții, dar când inviți doar unii deputați, atunci acest lucru poate fi catalogat ca ceva ostil”, a precizat analistul politic. 
 
Negru a mai adăugat că din punct de vedere constituțional, cei din „ACUM” nu sunt mai presus decât alte formațiuni care au acces în Parlament. „Nici electoratul lor nu este mai presus ca electoratul care a votat alte partide parlamentare. Ei se pot simți superiori altora, dar toți sunt egali în fața Constituției, care trebuie respectată. Ei au putut arăta superioritate lor morală în campania electorală, dar acum, la etapa formării unei majorități, a Guvernului, această superioritate nu-și are rostul”, a conchis Negru.
Opinie, Partidele PAS și Platforma DA îi au de proști pe cetățenii Republicii Moldova, nastase si maia sandu, constantin birca telegraph moldova, blocul acum s-a destramat, 
loading...

Comments are closed.