Alte știri

Noi locuri de muncă! Compania Draexlmaier planifică să deschidă în această toamnă o nouă uzină pe teritoriul Zonei Economice Libere, Bălți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit administrației ZEL Bălți, construcția noii uzine cu o suprafață de aproape 27 mii m2 alături de cea existentă, a început în februarie anul trecut. Investițiile în noul proiect sunt de circa 35 mil euro.

Vor fi create 2,5 mii locuri de muncă noi, iar pese 6,2 mii locuri de muncă vor fi create în ramurile conexe. Aceasta va fi a treia uzină Draexlmaier Gorup, deschis pe teritoriul ZEL Bălți. Prima a fost construită în 2010, a doua – in 2011, la care astăzi muncesc circa 3 mi de persoane, iar suma investițiilor depășeșe 30 mil euro.

Concernul german Draexlmaier Group produce utilaje pentru automobile. Concernul a deschis în diferite țări ale lumii 62 fabrici, la care muncesc 55 mii de oameni. În Moldova, Draexlmaier a investit aproape 64 mil euro și este cel mai mare contribuabil din ZEL Bălți.

Aminim că ZEL Bălți a fost creată pe 26 mai 2010 și a devenit cea de-a șaptea zonă economică liberă în Moldova. Cel mai mare rezident a acesteia este Daexlmaier Automotive. ZEL era formată inițial din două terenuri cu o suprafață de 1,5 ha și 10,35 ha, iar astăzi include 11 subzone: 3 – la Bălți, 4 – Strășeni, 2 – Cahul și cîte una la Orhei și Căușeni. Volumul total al investițiilor, care au fost atrase de ZEL, este de circa 115 mil euro. Rezidenții acesteia sunt circa 40 companii din diferite domenii economice: de la producerea industrială, dedicată exportului, pâna la acordarea serviciilor rezidenților (arenda imobilelor, proiectare, transport, logistică, etc).

Cei mai mari contribuabili sunt Draexlmaier (Germania), Gebauer & Griller (Austria), Sumitomo (Japonia) și Coroplast (Germania).

loading...

Comments are closed.