Noul director al Agenției pentru Eficiență Energetică a fost prezentat echipei

Ion Muntean, noul director al Agenției pentru Eficiență Energetică a fost prezentat echipei instituției pe care o va conduce.

Constantin Borosan, Secretar de Stat în domeniul Energeticii, din cadrul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și-a exprimat încrederea că noul șef al AEE posedă experiența necesară pentru a contribui la consolidarea capacității instituției și pentru a realiza noi obiective propuse în domeniul eficienței energetice și surselor de energie regenerabilă.

La rândul său, Ion Muntean a menționat că își propune printre priorități dezvoltarea instituției astfel încât aceasta să pună la dispoziție consumatorilor de energie instrumente și mecanisme de finanțare pentru eficientizarea consumului de energie a căror necesitate a fost accentuată de actuala criză energetică prin care trece Republica Moldova. În acest sens va acorda o atenție deosebită digitalizării proceselor și reducerii influenței factorului uman în procesul decizional.

Ion Muntean deține titlu de doctor în managementul energetic și activează în calitate de lector universitar la Facultatea de Energetică și Inginerie Electrică a Universității Tehnice din Moldova. La fel, este certificat de către Camera de Comerț și Industrie din Potsdam, Germania în calitate de Manager Energetic European și a absolvit numeroase cursuri de formare profesională și perfecționare în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile atât în țară cât și peste hotare.

Pe parcursul a peste 10 ani, a activat în calitate de expert asociat pe domeniul energetic în cadrul Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”, dar și în calitate de expert în numeroase proiecte naționale și internaționale implementate de instituții de finanțare și dezvoltare din domeniu, precum: PNUD, GIZ, UNIDO, USAID etc.

Reamintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share