Social

O partidă de telefoane de ultimă generație depistate la Vama Leușeni, contrabandă în valoare de peste 500.000 lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi cetăţeni ai Republicii Moldova, în vârstă de 31 şi respectiv, 29 de ani, au fost reţinuţi de către organul de urmărire penală al Serviciului Vamal pentru 72 de ore, fiind suspectaţi de tentativă de contrabandă cu telefoane mobile de tip smartphone.

Bărbaţii au fost reţinuţi, după ce vameşii de la Leuşeni au depistat în autoturismul la bordul căruia se aflau 53 de telefoane mobile, estimate la peste 500 mii lei. Dispozitivele erau ascunse în două genţi, fiind disimulate printre bunurile de uz personal, precum şi în roata de rezervă aflată în portbagaj, informează TVR Moldova.

Conform procedurii, bunurile au fost reţinute până la elucidarea tuturor circumstanţelor tentativei de contrabandă, infracţiune pasibilă de  pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 3 la 10 ani.

Cercetările sunt continuate de către serviciile operative ale Vămii, în  cadrul cărora urmează a fi stabilită întreaga arie infracţională a suspecţilor, precum şi provenienţa bunurilor reţinute.

Conducerea urmăririi penale iniţiate pe acest caz este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze  Speciale.

 

loading...

Write A Comment