Alte știri

O stradă din Paris poartă oficial numele Reginei Maria a României: Suverana, omagiată pentru contribuția sa în recunoașterea internațională a Marii Uniri de la 1918

Pinterest LinkedIn Tumblr

Omagiu inedit, adus Reginei Maria, la Paris. La doi paşi de Turnul Eiffel a fost inaugurată o promenadă ce poartă numele suveranei. Evenimentul a avut loc la 97 de ani de la încoronare.  Inaugurarea a avut loc în prezența Familiei Regale, relateză B1TV.

Începând de ieri, o porțiune de pe promenada Senei  va purta numele Reginei Maria.Este vorba de secțiunea de pe malul stâng, dintre Pont d’Iéna și capătul bd. Suffren. Ceremonia de inaugurare a început în jurul prânzului, în prezenţa familiei Regale.

Regina Maria, mereu modernă şi surprinzătoare a militat întreaga sa viaţă pentru principii care au reprezentat mereu fundamentele Uniunii Europene. Pentru noi, europeni, Regina Maria reprezintă un exemplu de patriotism, de putere şi profesionalism. Regina Maria a avut o personalitate complexă, a fost o femeie fascinantă. Eforturile umanitare şi diplomatice depuse pentru România  în timpul primului război mondial iar apoi în timpul Conferinţei de Pace din Paris din 1919, i-au adus recunoştinţa lumii întregi.

Născută în Anglia, ca nepoata a Reginei Victoria, Maria a făcut personal demersuri diplomatice pentru supravieţuirea României, în anii agitaţi ai Primului Război Mondial şi în perioada interbelică. Inițiativa aparține Ambasadei Române din Franța și a fost susținută de de Primăria Paris și de Grupul de prietenie România-Franța din Adunarea Națională Franceză

„Dorim, printr-un astfel de gest, să aducem omagiu celei care în urmă cu 100 de ani pleda cauza României la Conferința de Pace de la Paris și care a rămas în sufletele românilor drept „Mama răniților” și «Regina Întregitoare»”, a explicat Ambasada României în Franța.

Regina-mamă Elena, mama Regelui Mihai va fi  repatriată vineri, pe 18 octombrie, în România. Evenimentul e marcat cu o serie de ceremonii solemne, care se desfășoară de la Aeroportul Otopeni, până la Curtea de Argeș. Sicriul cu trupul Reginei-mamă Elena va fi adus vineri dimineață pe Aeroportul Otopeni, unde va avea loc un ceremonial militar și religios, la care însă nu are acces publicul. Vor fi prezenți Majestatea Sa Margareta și membri ai Familiei Regale, reprezentanți ai instituțiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Armatei României, ai Corpului Diplomatic și ai altor confesiuni și religii din România, se afirmă într-un comunicat al Familiei Regale.

 

loading...

Comments are closed.