Politic

Octavian Ţîcu: Continuarea alianţei PSRM-ACUM este nocivă sub orice formă! Ce vor decide Dodon și Maia Sandu?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Blocului ACUM, Octavian Ţîcu, susține că continuarea colaborării dintre PAS, Platforma DA și Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) este nocivă, sub orice formă. Țîcu explică că în interiorul blocului ACUM situația a devenit complicată, în special după ce socialiștii au propus un acord de colaborare de lungă durată.

„Lucrurile sunt complicate în interiorul blocului, pentru că socialiștii vorbesc deja de un acord de lungă durată, ceea ce nu cred că va fi susținut de foarte mulți deputați. Este nocivă continuarea acestei alianțe sub orice formă, pentru că acest amestec va duce, în cele din urmă, la aceea că, înțelegeți, ca profil modul de acțiune al Blocului ACUM și al socialiștilor este diferit”, a declarat parlamentarul în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.
 
Țîcu susține că socialiștii vin cu o experiență deja testată în relațiile pe care le-au avut cu Partidul Democrat din Moldova de complicitate la regimul oligarhic, ei negociază cu oamenii din PDM foarte deschis, ca în târg, în timp ce blocul ACUM nu poate face așa.
 
Întrebat dacă personal dorește desfacerea acestui parteneriat, Țîcu a precizat că „acest parteneriat trebuie dus la finalitate prin felul în care a fost conceput, după care trebuie să avem alegeri libere și toți concurenții trebuie să meargă într-un Parlament care să fie în baza principiului reprezentativității și al votului proporțional. Asta este viziunea”.
Președintele Dodon și premierul Maia Sandu nu au comentat declarațiile lui Țîcu.

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.