Editoriale

OPINIE : „Le mulțumim, din adâncul inimilor, medicilor pentru curaj și responsabilitate”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sunt scriitoarea Marcela Mardare (Romanciuc), una din numeroasele persoane, testate pozitiv cu COVID-19.

Urgența la care am apelat (în seara de 31 martie a.c.) ne-a dus, pe mine și pe fiul meu, la Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”. După confirmarea testului, am fost repartizată în secția „Pulmonologie”, salonul nr. 5 (în care eram 5 paciente: Valentina Calcatinge, Alexandra Mateuța, Maria Iancu, Natalia Verstivskaia-Fleghel și eu).

Vreau să vorbesc succint despre serviciile medicale, care ne-au fost acordate și exprim, aici, și părerea pacientelor din Salonul 5, care, diferite ca vârstă, naționalitate și profesii – toate am făcut o echipă care ne încurajam reciproc și aveam grijă una de alta, respectându-ne.

Personalul medical – de la administrație (director Mihai Ciobanu), Laboratorul clinico-chimic și imunologic, Serviciul economico-financiar, Blocul alimentar etc., care are grija permanentă de aprovizionarea cu alimente, medicamente și cele necesare unui spital – la infirmiere, asistente medicale și medici – s-au inclus activ în tratarea pacienților spitalizați.

I-am avut alături, zi de zi, pe medicii Elisaveta Gorodeț, pulmonolog, și Vasile Ochișan, infecționist, asistentele medicale Olesea, Eugenia, Ana ș.a., care-și puneau propria viață în pericol, acordându-ne ajutorul medical specializat, necesar fiecărui pacient în parte, în funcție de necesitățile acestuia, de gravitatea infecției, a bolilor adiacente și rezistența organismului. Atenția acordată, cuvintele de încurajare și susținere, optimismul celor care ne tratau erau, pentru noi, balsamul care ne ungea inimile și care ne întăreau credința că, pentru noi, se face tot posibilul, ca să ne întoarcem sănătoase acasă. Schimbarea medicamentelor la fiecare 3 zile, ținându-se cont de retragerea bolii, dar și de reacția organismului la un preparat sau altul, alimentarea diversă (de 4 ori pe zi) – toate au contribuit la însănătoșirea noastră.

Le mulțumim, din adâncul inimilor, medicilor de la SCM „Arhanghelul Mihail” pentru curaj și responsabilitate, fermitate și bunăvoință, calm și răbdare, puterea sufletească de a se dărui aproapelui.

Mulțumim pentru generozitate, căci adevărata generozitate e de a-i ajuta pe alții să se elibereze de ceea ce le pricinuiește suferința și durerea.

Vă dorim multă sănătate, rezistență și dragoste, care e cel mai frumos mit, cel mai adânc și mai limpede izvor, miracolul acestei lumi, legea supremă a Universului.

Vă dorim să puteți întotdeauna dărui acest sentiment complex și profund și în sufletele Dvs. să se nască luceferi și să Vi se închine trandafirii.

loading...

Comments are closed.