Politică

Opinie: Pentru Kremlin e mai avantajos ca Maia Sandu să fie Prim-ministru decât un Guvern PSRM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ion Harghel, vicepreședintele organizației de tineret al Partidului Democrat, consideră că Kremlinului îi este mai avantajos ca Maia Sandu să devină prim-ministru decât un guvern 100% socialist. Opinia dată a fost exprimată prin intermediul rețelei de socializare Facebook.

Maia Sandu și Andrei Năstase nu reprezintă nici un pericol pentru Moscova. O alianță între PSRM și reprezentanții fracțiunilor PAS și PPDA a avut loc și în anii 2015 și 2016, la protestele din centrul capitalei. „Atunci, cel numit de Sergiu Mocanu ca fiind „Prostul Satului”, cerând insistent alegeri parlamentare anticipate cu promisiunea că va pune batista pe țambal ce ține de cursul pro-european, a fost la un pas de ai aduce la guvernare pe socialiștii lui Dodon și oamenii lui Renato Usatîi.”, scrie Ion Harghel în postarea sa.

În opinia vicepreședintelui TD, pentru Rusia ar conveni mai mult Maia Sandu în fruntea guvernului și Năstase președinte de Parlament, mai mult decât un guvern PSRM. Explică acest lucru fruntașul democrat prin faptul că oligarhii ruși sunt cointeresați să reia spălătoria de bani, Laundromatul, care funcționa perfect când Vlad Filat conducea Guvernul, iar Maia Sandu realiza „reforme” în educație pentru un milion de dolari primiți de la Soros.

În același timp, Veaceslav Platon, care împarte același avocat cu Vlad Filat spăla miliarde de dolari, iar partenerii PLDM-ului din Parlamentul European, numeau Republica Moldova o poveste de succes. „Pentru Rusia, un guvern PSRM ar însemna că ei vor trebui să de-a bani, să ajute cu proiecte de infrastructură poate, să arate moldovenilor că iată, dacă-s de-ai lor, totul este bine și frumos. Dar cu siguranță rușii bani pentru Moldova n-au… „ mai scrie vicepreședintele TDM.

Rusia este cointeresată în instaurarea unui guvern al PAS și PPDA cel puțin din două cauze. Prima fiind reluarea spălătoriei de bani prin băncile moldovenești, iar în maxim 4 ani, Maia Sandu și Andrei Năstase pun țara pe brânci, dar cu drapelul UE în mână. În acel moment, propaganda rusă va avea încă un exemplu de stat pro-european eșuat.

loading...

Comments are closed.